De volgende challenge!

3 maanden geleden • 2 minuten lezen

Na velen lijnen code te schrijven, features testen en pushen naar Github, werd het tijd voor de volgende challenge! Ik mocht samen met Robert aan een (opnieuw geheim!) grootschalig en nieuw project werken!

Het project was zo groot, dat één van de designers van Artcore Society ons vertelde dat dit het grootste project was waar hij tot nu aan gewerkt had. De perfecte uitdaging dus voor Robert en ik!

Kick-off

Voordat Robert bij het projectteam gekomen is, mocht ik al eerder starten met het voorbereiden van de back-end. Zo kon ik al snelle proof of concepts opbouwen en een feeling krijgen met de flow van de app. Dit ging razendsnel vooruit, met alle kennis die ik opgedaan had in de eerste weken, waar ik ook nog regelmatig nieuwe dingen bijleerde en direct verwerkte in de app!

Tijdens de lanceringsmeeting werd ook ineens verteld dat we voor dit project ook SCRUM gingen testen bij Artcore – wat we al een beetje kenden via Designosource en IMD.

Vernieuwing

In plaats van de vrijheid die ik gekregen had in mijn eerste weken om zelfstandig mijn Web/Native applicatie uit te bouwen, gingen we in ons team werken via wekelijkse SCRUM-sprints. Zo kreeg iedereen duidelijke subtaken, wat ik erg handig vond voor de extra structuur om efficiënter te werk te gaan.

Hierbij kwamen ook daily sprints aan de pas, waar we onze vooruitgang kort voorstelden aan het team via de stagingserver, die ik dagelijkse deployde. Hierdoor had ik meer rechstreeks contact met de teamleden voor het groepswerk, wat ik geweldig vond.

Jobaanbieding

Met de goede samenwerking tussen design, front-end en back-end zijn de dagen gevlogen in het nieuwe project! En omdat het project zo goed verlopen is, hebben Robert en ik vandaag een jobaanbieding gekregen bij Artcore Society om de week goed af te sluiten! Wordt vervolgd!